replika saat rolex replica replicas relojes rolex replica relogio replica replica watches rolex replica replica watches replica watches richard mille replica

Dirigent Roland De Klippel

Sinds mei 2005 ligt de muzikale leiding van onze Koninklijke Volksfanfare in handen van dirigent Roland De Klippel. Het curriculum vitae beknopt op deze pagina weergeven is een hele opgave. Om die reden beperken wij ons tot de enkele bijzonderheden. Roland De Klippel werd geboren op 17 juli 1954, en begon zijn muzikale loopbaan met het volgen van muziekacademie voor onder meer notenleer, slagwerk en trompet. Daarna startte Roland zijn studies aan het Muziekconservatorium en behaalde meer bepaald aan het Koninklijk Conservatorium van Bergen onder meer de eerste prijs voor notenleer, trompet, kamermuziek, transpositie, ... en zo kunnen we nog wel even verder gaan. Het werd dan ook vrij duidelijk dat Roland in de muzikale branche een carriere ging uitbouwen, en startte in 1976 in het onderwijs als leraar van de koperblazers in de academies van Farciennes, Lodelinsart, Nivelles, Sint Jans Molenbeek en Brussel.
Daarnaast is/was Roland actief als muzikant in onder meer het Nationaal Orkest van Belgie, het orkest van de toenmalige BRT, het orkest van de Provincie Brabant, de vaste muzikale begeleidingsband van Johnny White en tal van andere varieteorkesten.
.

Naast al het voorgaande mag in het palmares niet ontbreken dat Roland zijn professionele carriere heeft afgesloten als trompet-majoor bij de Koninklijke Muziekkapel van de Gidsen. Wie onze dirigent graag eens aan het werk ziet, dient zeker eens langs te komen op één van de eerstvolgende activiteiten. U bent alvast van harte welkom!